tirsdag 1. april 2008

Skicross - der adrenalinet pumper!

Om Skicross: Skicross er en alpin sport. Det er seks løpere som starter samtidig i en start blokk. Det er en fallem som går ned som starter alle løperne samtidig. Løypa består av porter, hopp, doseringer , omvendt doseringer, kuler og kan også bestå av en trapp(snøen er kuttet slik at det ser ut som en trapp).

Når du står på start og starteren sier: «Alle løpere klare? Start innen 15sekunder». Adrenalinet pumper og du er så fokusert at du så vidt hører starteren. Plutselig går startgaten ned og alle løperne fyker ut av start. Halve løpet er vunnet hvis du kommer først til første port. Da kan du begrense mulighetene for at andre skal kunne komme forbi deg. Resten av løypa vil du ligge side om side med andre konkurrenter. De vil dytte, med skulderen, og de vil gjøre alt for å komme seg foran deg. I denne grenen så handler alt om å bruke de ski ferdighetene du har til å komme seg først i mål.

Dette er en ny sport. Det er en sport som heter Boardercross. Denne sporten går litt tregere fordi du ikke kan stake og generelt så går ski fortere. Hoppene til Skicross er lengre og løypene er mer utfordrende fordi det er lettere å holde seg på beina.

1 kommentar:

Robert sa...

Det ser fett ut å kjøre skicross, men tror ikke det er noe for meg for det. Men det må være kult å være med, eller bare få se på!