torsdag 14. februar 2008

Ungdommen idag er for utålmodige!!

Det å lese er ganske avslappende. Det er deilig. Du lever deg inn i en helt annen verden. Du lever deg inn i fantasiverdener, krim historier eller romantisk fortellinger. Når du er inne i «den andre verden» er det som om den verden du sitter i, ikke eksisterer. Du er helt fortryllet. Du blir revet med. Så, hvorfor leser vi ungdommen ikke mer???


Jeg tror det spørsmålet sier seg selv, dataen eller tven tar all oppmerksomheten. Boken er ikke spennende nok. Det skjer for mye bra på tven om kveldene og det å snakke med venner over internett eller det å spille er mye morsommere. Vi er rett å slett for utålmodige. En hel bok kan vi se på tven, og den tar bare en og en halv time, og hvis vi synes «boken» (filmen) er kjedelig eller dårlig så kan vi bare bytte kanal. Alt tar mye kortere tid i den digitale verdenen. Vi skal liksom spare all den tiden vi egentlig skulle ha brukt til å lese bøker for å få kunnskap, istedenfor blir vi sittende på internett å «surfe» etter informasjon. Et eksempel på dette er at på Sandvika vgs har vi nesten ikke bøker. Vi bruker resurser på internett for å erstatt boka. Der står det mye mer fakta og det finnes flere vinklinger på temaet.


Ungdommen er for nysgjerrig. Bøker tar for lang tid før de når sitt klimaks, mens på en film så kan vi bare bytte kanal hvis filmen er dårlig. Internett er lagd for å spare all den tiden vi egentlig skulle ha brukt til det å lese bøker. Internett og tven gjør hverdagen enklere og mer effektivisert.

1 kommentar:

Sanne sa...

Hei Arne!
Jeg synes det er morsomt at du tar akkurat dette opp. Det er ganske spennende å følge med på hvor stor del av bøkene som blir erstattet av internett og film. Det er jo ganske synd i grunn, med tanke på at lesing gir en helt annen opplevelse enn det å se en film gjør. Selv liker jeg og lese, og det er synd at mange går glipp av så mange gode bøker..